Skip Navigation Links

Impressum / Colofon

Bruggen over de Maas

Over OnderMaas.nl

OnderMaas biedt, middels woord en beeld, actuele en historische informatie over het stadsdeel Rotterdam-Zuid.

Deze site is ontstaan als project uit (professionele) interesse voor ICT en fotografie en bovenal uit liefde en passie voor Rotterdam. Geboren en getogen op Zuid richten wij ons specifiek op dit stadsdeel waar wij (weer) trots op kunnen zijn en waarover we onze passie en kennis graag willen delen.

"Waar je gevallen bent, blijf je", Cees Nooteboom

De missie

'Zuid' is een op dit moment snel veranderend stadsdeel, met veel ontwikkelingen en even zovele complicaties. OnderMaas.nl volgt en belicht een aantal van die ontwikkelingen en heeft veel aandacht voor historische aspecten, bezoekwaardige locaties en architectuur. Door middel van foto’s, reportages en links bieden we informatie, tips en wetenswaardigheden over Zuid. Voor bewoners, steden- en architectuurliefhebbers, bezoekers, toeristen en andere belangstellenden.

De visie

Onder het motto 'Sluit Zuid niet uit!', hebben wij ons tot doel gesteld om bewoners, steden- en architectuurliefhebbers, bezoekers, toeristen en andere belangstellenden te informeren over en enthousiasmeren voor Zuid. Daarnaast willen wij een ieder die een positieve bijdrage kan en wil bieden aan (de promotie van) dit stadsdeel een podium bieden.
Wij bieden dan ook geen ‘snel’ nieuws, ontwikkelingen ver in de toekomst of uitgaanstips. Maar wel interessante, langer houdbare informatie omtrent het stadsdeel Zuid wat wij zelf de moeite waard vinden en jou niet willen onthouden.

De naam 'OnderMaas'

In Rotterdam is 'Overmaas' een begrip voor 'Zuid' / de linker maasoever. Op 'Varkenoord' (in de wijk Feijenoord, nabij de Kuip) is er een voetbalclub met deze naam. Net als bijvoorbeeld 'Overijsel' is dit natuurlijk een naam die voornamelijk gehanteerd wordt door mensen van de ander zijde van de rivier. Ook door de bewoners van Zuid wordt tot op heden de rechtermaasoever (Noord) aangeduid als 'de stad', zoals in: 'we gaan shoppen in de stad', of 'we gaan stadten'. Wij vinden dat deze aanduidingen inmiddels te kort doen aan het stadsdeel Rotterdam-Zuid. Vandaar de naar ons idee wel volwaardige naam 'OnderMaas'.

Contact

Email: info@ondermaas.nl
Telefoon: +31 (0)10 - 486 02 22 (kantooruren)

Rechten / copy-rights

Beeldmateriaal en teksten zijn bijna uitsluitend eigen werk van OnderMaas.nl en relaties.
Mocht je van mening zijn dat er inbreuk is gemaakt op (jouw) rechten, neem dan contact met ons op.

De getoonde (eigen) foto's zijn licentievrij te gebruiken (mits met bronvermelding) voor persoonlijke en niet-commerciële activiteiten. De beelden blijven te allen tijde intellectueel eigendom van de fotograaf. Bedrijven en organisaties die foto’s willen gebruiken voor uitingen op welke manier dan ook dienen op voorhand contact op te nemen met de fotograaf of OnderMaas.nl.

Shop

De getoonde foto's zijn (voor zover het eigen werk betreft) te koop. In verschillende formaten en op verschillende media. Dit betreft altijd maatwerk. Ook foto- en reportage-opdrachten zijn mogeljk.

OnderMaas.nl kan op maat content (foto's, teksten, pod-casts) ten behoeve van uw eigen media-uitingen produceren.

Neem contact op met [MAF!] of mail naar info@ondermaas.nl.

Affiliates

  • [MAF!]; fotografie en reportages
  • dhr. A. Haak; fotografie
Heb je belangstelling om middels aanlevering van foto's, tekst of anderzins een bijdrage te leveren? Neem dan contact met ons op.

OnderMaas.nl als ondersteunend platform voor je eigen activiteiten (bijvoorbeeld gidswerk, promoties of kaartverkoop) is bespreekbaar. Alle contacten worden behandeld als maatwerk.

OnderMaas.nl heeft een onafhankelijke redactie en heeft geen commerciële belangen bij vermelde instanties, firma's of activiteiten.

"The ship is sailing. Who is on board might change"

Privacy statement

U bezoekt deze site en bent daardoor blijkbaar actief op internet.
U heeft daarmee reeds afscheid genomen van uw privacy.

OnderMaas.nl traceert niet actief het gedrag van individuele bezoekers en trekt daar dus ook geen aan die gebruiker gerelateerde conclusies uit. Bezoekergegevens worden ook niet gedeeld met derden.

Wel wordt door het bezoek aan OnderMaas.nl uw surfgedrag (op deze site) beschikbaar voor de partijen die deel-functionaliteiten leveren op deze site. Dit betreft dan o.a. de Google-advertenties, -zoekfunctionaliteit, -statistieken, Pinterest, Disqus etc. Deze partijen hanteren AVG / GDPR compliant voorwaarden.

De redactie van OnderMaas.nl heeft decennialange ervaring met data-verwerking.
Dit voor grote internationale bedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen, belastingdiensten, gemeenten en andere overheidsinstellingen, in binnen- en buitenland. Vertrouwelijkheid, discretie en zorgvuldigheid zijn voor ons vanzelfsprekend.

Sociale media

Instagram   Facebook   Pinterest
 OnderMaas.nl steunt Wikipedia / de Wikimedia Foundation

Inspiratie
TOPWillemsbrug

Contact

info@ondermaas.nl


TOP
Copyright © 2018-2019 Ondermaas. Alle rechten voorbehouden