Skip Navigation Links

Toon / sluit Menu
Volg de Maas
 points of interest - history - architecture - urban exploring

Dutch Deutsch English Francais Polisch Espangnol

De Watertaxi

Waar je, je in Rotterdam ook richting de oever van de Nieuwe Maas begeeft, de herkenbare, gele steigers van de watertaxi Rotterdam behoren tot het vaste vertrouwde beeld. Rotterdam is het mooiste vanaf het water. Met de watertaxi kan je dit zelf ervaren met legio mogelijkheden.

Zo kun je bijv. gebruik maken van de 'pendeldienst' van de Leuvenhaven naar de Kop van Zuid met een klassieke watertaxi (de 'slakkentax' met een traditionele jaren dertig uitstraling) of door een spectaculaire watertaxirondvaart over de Maas met een supersnelle watertaxi. Variërend van een half uur tot een halve dag met een route naar keuze of een verrassingstocht van de schippers die de havens als hun broekzak kennen.

De snelle tax

De centrale en de informatiebalie van Watertaxi Rotterdam zijn gevestigd op het basisstation aan de Wilhelminapier. Je kunt hier dagelijks terecht voor alle informatie en diensten van de watertaxi. Alle aanlegplaatsen zijn voorzien van informatiepanelen waarmee je gemakkelijk je weg door het vaargebied vindt. Behalve de nummers van de haltes en hun locaties staan op de borden ook in welke tariefzones deze zich bevinden. Zo zie je in één oogopslag de prijs van de watertaxirit. Linksboven op elk bord staat het telefoonnummer vermeld dat je kunt bellen om een watertaxi te bestellen. Zij sturen dan zo snel mogelijk een boot jouw kant op.


De Werf

Contactgegevens:
Watertaxi Rotterdam BV
Koninginnenhoofd 7
3072 AD Rotterdam
Tel.: 010 - 403 03 03

Watertaxi Rotterdam is geopend:
  • van maandag t/m donderdag dagelijks tussen 07:00 en 00:00 uur
  • op vrijdagen en zaterdagen tot 01:00 uur (op zaterdagen open vanaf 09:00 uur)
  • op zondagen van 09:00 tot 00:00 uur
De watertaxi’s worden bemand door schippers van de Schippers Centrale Rotterdam. Op de watertaxi's werken ze parttime, meestal zijn ze daarnaast kapitein of stuurman op havensleepboten, binnenvaartschepen of patrouillevaartuigen. Zij zijn dan ook volledig gekwalificeerd om de Nieuwe Maas, één van de drukste rivieren ter wereld, te bevaren. voetnoot
De vloot van Watertaxi Rotterdam bestaat uit 14 snelle MSTX-taxi's, 4 klassieke watertaxi's, de Plug-in Hybride Watertaxi (PHW) en de volledig elektrische HNY6e.
Op de MSTX-boten en de PHW kunnen maximaal 12 passagiers vervoert worden en op de klassieke watertaxi's en de HNY6e maximaal 8.

Watertaxi Maashaven
Maashaven, Maassilo


Thema's

Op het water

Gerelateerd

Splashtours    Spido rondvaarten

In de nabijheid

Katendrecht    Wilhelminapier

TOP

Zoek op deze site

Nieuw(s)

Eurovisie Songfestival 2020
Architecten van Zuid
Rijksmonumenten
Meer nieuws

Contact

Heb je commentaar, tips, correcties, aanvullingen of vragen? Ga naar de reactie-sectie of mail ons
email.

Bijdragen leveren?

Shop

Naar de [MAF!] shop
ROTTERDAM ART by [MAF!] external

Tickets en gidsen external

Binnenkort verkrijgbaarHuismerk piccalilly en tafelzuren
Piccalilly

Volg ons

Instagram   Facebook   Pinterest

TOP
Contact: info@ondermaas.nl
Fotografie: [MAF!]
 
OnderMaas.nl heeft een onafhankelijke redactie en heeft geen commerciële belangen bij vermelde instanties, firma's of activiteiten.
 
Copyright © 2018-2019 OnderMaas. Alle rechten voorbehouden